Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Publiek  Seks en gezondheid

Seks en gezondheid

De medewerkers van team Seksuele Gezondheid kunnen je helpen bij vragen over allerlei zaken die te maken hebben met seksualiteit. Onze hoofdtaken zijn:  

  • Soa-bestrijding: opsporing en behandeling;
  • Seksualiteitshulpverlening voor jongeren onder de 25 jaar (Sense).

Seks is gezond! Dat is ons uitgangspunt. Je verbrandt aardig wat calorieĆ«n tijdens een vrijpartij en seks kan een ontspannende werking hebben. Het is dan wel belangrijk om veilig te vrijen en het naar je zin te hebben. Heb je toch onveilig gevreeĆ«n? Dan loop je risico op een soa (seksueel overdraagbare aandoeningen). Laat je dan testen op soa bij je huisarts of bij ons, GGD IJsselland. 

Afspraak maken

Bel voor een afspraak: 038 - 428 16 00. Op werkdagen bereikbaar van 8.00 tot 12.00 uur. Het kan zijn dat je toch nog moet bellen en/of dat je wordt doorverwezen naar de huisarts. 

Sense

Ben je jonger dan 25 jaar? En heb je vragen? Kijk dan eens op de website www.sense.info. Deze  website staat vol belangrijke informatie over allerlei seksualiteitsonderwerpen. Jongeren kunnen ook terecht op het sense-spreekuur bij de GGD. 

Professionals

We hebben ook informatie speciaal voor scholen en kindercentra en jongerenwerkers.

Wetenschappelijk onderzoek

GGD IJsselland gebruikt soms je (altijd anoniem gemaakte) gegevens voor wetenschappelijk onderzoek. Wanneer je daartegen bezwaar hebt of graag meer informatie wilt hebben kun je dat in de spreekkamer kenbaar maken. Kijk voor meer informatie over dit onderzoek (soa peilstation) op de website van het RIVM.